Home > Recepten

Gorgonzola-eieren met stoneleeks

6 eieren

75 gr gorgonzola

2 eetlepels zure rrom

1 eetlepel sinaasaappelsap

1/2 eetlepel majoraan

zout, versgemalen witte peper

5 stoneleeks

een spuitzak met wijde kartelmond
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Kaasgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de eieren 10 minuten, laat ze onder koud stromend water schrikken en pel ze, wip de dooier eruit. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en roer die door het dooiermengsel.

Meng de zure room, het sinaasappelsap en de majoraan erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Doe het mengsel in de spuitzak en zet die tot het gebruik in de koelkast.

Snijd de stoneleeks in dunne ringetjes en strooi die erover.