Aardappelspiesjes 2 |
|
10 kleine aardappelen met schil zout, peper 10 laurierblaadjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes 10 houten spiesjes rooster of bakplaat variatie: dunne plakjes bacon |
|
BereidingKook de aardappelen ± 15 minuten in kokend water met zout, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel in vier partjes.Steek aan de spiesjes 4 partjes aardappel en 1 blaadje laurier. Verwarm de grill voor op hoogste stand. Bestrijk de spiesjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn, zout en peper. Grilleer de spiesjes onder regelmatig omdraaien ± 10 minuten. Variatie: Kook de aardappelen volgens bovenstaand recept en snijd ze in partjes. Rol elk partje in een dun plakje bacon. Maak spiesjes van 4 in bacon gerolde partjes aardappel en grilleer ze ± 10 minuten onder de hete grill. Draai ze regelmatig om. |
Home > Recepten