Home > Recepten

Aardappelspiesjes 2

10 kleine aardappelen met schil

zout, peper

10 laurierblaadjes

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel rozemarijnnaaldjes

10 houten spiesjes

rooster of bakplaat



variatie:

dunne plakjes bacon
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen ± 15 minuten in kokend water met zout, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel in vier partjes.

Steek aan de spiesjes 4 partjes aardappel en 1 blaadje laurier.

Verwarm de grill voor op hoogste stand.

Bestrijk de spiesjes met olie en bestrooi ze met rozemarijn, zout en peper.

Grilleer de spiesjes onder regelmatig omdraaien ± 10 minuten.



Variatie:

Kook de aardappelen volgens bovenstaand recept en snijd ze in partjes.

Rol elk partje in een dun plakje bacon.

Maak spiesjes van 4 in bacon gerolde partjes aardappel en grilleer ze ± 10 minuten onder de hete grill.

Draai ze regelmatig om.