Home > Recepten

Coquilles, gegratineerde

4 coquilles

1 dl droge witte wijn

1 theelepel majoraan

1 ontvelde vleestomaat

3 bosuitjes

1 sneetje oud witbrood

100 gr gepelde (Hollandse) garnalen

1 zakje cup a sauce kaas

3 eetlepels crème fraîche

3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de coquilles en verwijder het oranje koraal.

Breng de wijn met de majoraan aan de kook en laat de coquilles daarin in ± 5 minuten gaar worden.

Snijd de tomaat in blokjes.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.

Verkruimel het brood.

Schep de coquilles uit de pan en roer van het vuur af het sauspoeder, de crème fraîche en 2 eetlepels Parmezaanse kaas door het kookvocht.

Verdeel de helft van de bosui, de tomaat en de garnalen over de schelpen.

Snijd de coquilles in plakjes en leg ze erop.

Verdeel er de rest van het mengsel over, strijk de saus erover en strooi er het broodkruim en 1 eetlepel Parmezaanse kaas over.

Bak de schelpen in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin.