Home > Recepten

Mosselen op een bedje van zout, gegratineerde

1 zak mosselen

100 gr mosselgroenten of samen zoveel wortel, prei, bleekselderij en krulpeterselie

1 dl droge witte wijn

1 kg zout

50 gr kruidenboter

50 gr geraspte pittigbelegen kaas
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zoek de mosselen uit en kook ze in een ruime pan in de wijn met de groenten gaar.

Haal de mosselen uit de schelpen.

Breek de schelphelften los en boen ze schoon.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bekleed een ovenvaste schaal met aluminiumfolie en strooi er de inhoud van het pak zout gelijkmatig over uit.

Druk de mosselschelpen dicht op elkaar in het zout, zodat kleine kommetjes ontstaan.

Vul de schelpen elk met een mossel, schep er een klein klontje kruidenboter op en strooi er wat geraspte kaas over.

Laat de kaas in 5-8 minuten licht kleuren.

Notities

Lekker met ciabatta.