Tarte tatin van sjalotjes |
|
5 plakjes bladerdeeg 500 gr sjalotjes 25 gr geschaafde amandelen 8 kerstomaatjes 25 gr boter 1 eetlepel bruine basterdsuiker peper en zout |
|
BereidingOntdooi 5 plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze op een bebloemd oppervlak uit tot een lap van ± 22 cm doorsnede.Verwarm de oven voor op 225 °C. Pel 500 gr sjalotjes. Rooster in een koekenpan 25 gr geschaafde amandelen lichtbruin. Halveer 8 kerstomaatjes. Kook de sjalotjes in ± 10 minuten in kokend water. Verhit 25 gr boter in een pan met een doorsnede van ± 20 cm, die in de oven kan. Bak de sjalotjes zachtjes ± 10 minuten en sprenkel er 1 eetlepel bruine basterdsuiker en peper en zout over. Bak nog ± 5 minuten en voeg de kerstomaatjes toe. Neem de pan van het vuur, lag het deeg op de groente (stop de randen in) en bak de taart ± 20 minuten in de oven. Laat de taart ± 5 minuten afkoelen, stort hem op een schaal en garneer met de amandelen. NotitiesU kunt dit geven als warm of koud voor- of bijgerecht, of als maaltijd met een frisse gemengde salade. |
Home > Recepten