Home > Recepten

Tarte tatin van sjalotjes

5 plakjes bladerdeeg

500 gr sjalotjes

25 gr geschaafde amandelen

8 kerstomaatjes

25 gr boter

1 eetlepel bruine basterdsuiker

peper en zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze op een bebloemd oppervlak uit tot een lap van ± 22 cm doorsnede.

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Pel 500 gr sjalotjes.

Rooster in een koekenpan 25 gr geschaafde amandelen lichtbruin.

Halveer 8 kerstomaatjes.

Kook de sjalotjes in ± 10 minuten in kokend water.

Verhit 25 gr boter in een pan met een doorsnede van ± 20 cm, die in de oven kan.

Bak de sjalotjes zachtjes ± 10 minuten en sprenkel er 1 eetlepel bruine basterdsuiker en peper en zout over.

Bak nog ± 5 minuten en voeg de kerstomaatjes toe.

Neem de pan van het vuur, lag het deeg op de groente (stop de randen in) en bak de taart ± 20 minuten in de oven.

Laat de taart ± 5 minuten afkoelen, stort hem op een schaal en garneer met de amandelen.

Notities

U kunt dit geven als warm of koud voor- of bijgerecht, of als maaltijd met een frisse gemengde salade.