Veggie Caesar Salad met blauwe-kaascroûtons |
|
4 eieren 2 el pijnboompitten 1 klein, dun stokbroodje, in plakjes van 1 cm dik 1 dl knoflookolie 150 g blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld Roquefort), verkruimeld 1 el citroensap zout peper 1 krop ijsbergsla 100 g met amandelen gevulde olijven, gehalveerd 3 zongedroogde tomaten in olie (potje), in flinterdunne reepjes |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de eieren in 10 minuten hard. pel ze en snijd ze in kwarten. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Besprenkel de sneetjes brood met de helft van de knoflookolie en verdeel de blauwe kaas erover. bak de sneetjes in het midden van de oven tot ze knapperig zijn en de kaas gesmolten is. Snijd de sneetjes in blokjes als croûtons. Klop een dressing van citroensap, zout, peper en de rest van de knoflookolie. Maak de sla schoon en giet de dressing erover. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel het ei, de gevulde olijven, de gedroogde tomaten, de pijnboompitten en de croûtons erover.voedingswaarde : 430 kcal p.p. bereidingstijd : 30 min. |
Home > Recepten