Paddestoelenpasta |
|
500 gram bloem 15 eidooiers zout 1 eetlepel olijfolie 30 gram gedroogde paddestoelen, cantharellen, morilles of eekhoorntjesbrood 30 gram truffelboter bloem om te bestuiven |
|
BereidingMet het uitzoeken en in de comp.invoeren en van 19 jaar kooklesrecepten vorder ik al aardig en het leuke is dat er recepten opduiken die ik een aantal jaren geleden regelmatig maakte maar die zonder aanwijsbare oorzaak plaats hebben gemaakt voor andere, het volgende recept is er daar één van, gisteravond gemaakt en gecombineerd met geconfijte kalfsrib, misschien een beetje herfstig gerecht maar het past wel bij het weer van dit moment, het was in ieder geval erg lekker.Paddestoelen in een zeef doen en goed schudden zodat eventueel aanhangend zand wordt verwijderd. Paddestoelen fijnmalen in de keukenmachine. Bloem, eidooiers en zout toevoegen en de machine laten draaien tot een korrelig deeg is ontstaan, olijfolie toevoegen en nog even laten draaien. Bloem op de werkplek strooien, van het deeg een lap vormen en verder verwerken in de pastamachine tot pasta naar keuze. Pasta 3 minuten koken in (kokend) water met wat zout. Schud na het afgieten de truffelboter door de pasta. |
Home > Recepten