Appeltaart, Lien's |
|
DEEG 250 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram roomboter 125 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 3/4 ei zout VULLING Ruim 1 kilo goudreinetten 0,7 liter appelsap of appelwijn 200 gram suiker 80 gram custard 1 zakje vanillesuiker |
|
BereidingWarm de oven voor op ongeveer 200 graden Verwarm 0,6 liter van de appelsap met de suiker en vanillesuiker.Schil de appels en snijd ze in blokjes. Maak van de custard en het restje appelsap een papje en meng het met de warme appelsap. Kook 1 minuut. Doe dan de appels erbij en verwarm ze ongeveer 4 minuten mee. Bekleed intussen een bakvorm van 24 centimeter met het deeg en vul het met het appelmengsel. Bak de taart 1 uur. Laat het een dag of nacht afkoelen, klop dan 1/4 liter slagroom met twee eetlepels suiker en smeer dit bovenop de taart. Strooi nog wat kaneel over de slagroom en klaar is de taart. NotitiesVoor de Amerikaanse lezers, je kan pippins voor goudreinetten gebruiken.Bedankt aan Conny voor deze appelsoort tip. Bedankt aan Tineke uit Monster voor dit recept. |
Home > Recepten