Home > Recepten

Hazelnoten-kruidenboter

200 gram hazelnoten

250 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur

2 sjalotten, in stukken gesneden

½ bosje peterselie, gewassen, gedroogd en van steeltjes ontdaan

½ bosje koriander idem

peper

zeezout
  • Omschrijving recept: Boters
  • Bron: Rick Stein

Bereiding

Gisteren maakte Rich Stein o.a. coquilles met kruidenboter en "pasteitjes" met mosselen. Het programma is een herhaling en sinds ik het de eerste keer zag gebruik ik nooit meer bladerdeeg pasteibakjes maar dit recept, de kruidenboter zoals hij ze maakte is ook heerlijk op mosselen.

Met vriendelijke groet,

Tonny.





Rooster de hazelnoten ca 10 minuten in een oven van 200º C. laat ze afkoelen.

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine, voeg boter, sjalot en kruiden toe en laat de machine draaien tot een gladde massa is ontstaan.

Breng op smaak met zout en peper. Laat de machine nog even draaien om het zout goed te verdelen.

Maak een rol van de boter en laat deze opstijven in de koelkast.

Deze boter kan worden gebruikt op o.a. schelpdieren en gegrild vlees.