Home > Recepten

Rijst uit de Römertopf, zilte

500 gr. Mosselen

1 ui

1 teen knoflook

100 gr. prei

100 gr. wortelen

2 eetl. olie

1 theel. zout

200 gr. rijst

enkele draadjes saffraan

½ L. bouillon

1/8 L. witte wijn

1 laurierblad

400 gr. diepvriesscampi

100 gr. inktvis uit blik

1 takje verse tijm.
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Schelpdiergerechten; Römertopf
  • Bron: XyNiX's CyberKeuken

Bereiding

Leg de Römertopf 20 min. in koud water. Borstel de mosselen onder koud stromend water goed af en kook ze in een bodempje kokend water tot de schelpen zich hebben geopend. Haal de mosselen uit de pan. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Maak de prei schoon, was hem en verdeel hem in ringen. Schrap de worteltjes en maak er reepjes van. Fruit de groenten 4 min. in de olie en doe ze dan met de rijst in de Römertopf. Week de draadjes saffraan in wat koud water en schenk dit mengsel samen met de bouillon en de wijn bij de rijst. Leg het laurierblad boven op het gerecht, sluit de Römertopf en plaats hem op de onderste richel van een koude oven. Schakel de oven in op 200 ºC en laat de rijst in 50 min. gaar worden. Voeg de scampi, de stukjes inktvis, het takje tijm en de mosselen toe en laat alles gedurende 20 min. verder gaar worden in de oven. Schep het gerecht voor het serveren luchtig door elkaar.