Home > Recepten

Kip met zoetzure saus en graantjessalade

4 kippenbouten (natuur of gemarineerd)

1 appel

1 grote ui

2 eetlepels ofijfolie

2 eetlepels honing

3 eetlepels azijn

1 eetlepel sojasaus

2,5 dl kippenbouillion, gemaakt van een half blokje.

Sausbinder

2 koppen graantjes

2 tomaten

een halve komkommer

een tak bleekselderie

1 krop sla

1 bakje tuinkers

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

bieslook

peterselie

1 gesnipperd uitje.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Deegwaren
  • Bron: Magda

Bereiding

Kook het graan, laat uitlekken en afkoelen.

Snij de groenten in stukjes en meng onder het koude graan.

Maak een vinaigrette met de bieslook, peterselie en ui.

Doe olijfolie in een pan en bak de grote ui glazig.

Voeg de appel en de honing toe en bak al roerend tot de

appel mooi is gekleurd.

Voeg nu de azijn en de sojasaus bij en leng aan met bouillion. Bind met sausbinder.

Bak intussen de kippenbouten in de oven gaar.