Home > Recepten

Andijviestamppot Met Brie En Cashewnoten.

ca. 1 kg. kruimige aardappelen in stukken

ca. 750 gr. gesneden en gewassen andijvie

ca. 1,5 dl. melk

200 gr. roombrie

150 gr. lichtgezouten cashewnoten

2 eetl. olijfolie of kruidenolie,

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Kaasgerechten

Bereiding

Snijd de roombrie in blokjes

Kook de aardappelen met een weinig zout in 15 tot 20 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg er al roerend de olijfolie (of kruidenolie) en zoveel melk aan toe totdat er een smeuige puree ontstaat. Schep er beetje bij beetje de andijvie door en verwarm de stamppot al roerend op een zacht vuur tot de andijvie begint te slinken. Schep er tenslotte de blokjes roombrie en de cashewnoten door.