Home > Recepten

Champignonsoep uit de magnetron

100 gr champignons

1/2 dl droge witte wijn

20 gr boter

3 dl warm water

1 pakje champignonsoep

1/2 liter water

citroensap

crème fraîche
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de champignons, snijd ze in plakjes en sprenkel er wat citroensap over.

Smelt de boter 1 minuut op HOOG (100%), roer er de champignonplakjes door en smoor ze afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.

Roer het pakje champignonsoep door het halve liter water, voeg de wijn eraan toe, doe de soep bij de champignons en kook dit 7 minuten op HOOG (100%).

Roer de soep even, gevolgd door 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%).

Verdun de soep met het water en warm haar zo nodig weer in de magnetron op.

Roer tot slot 2 eetlepels crème fraîche door de soep.