Home > Recepten

Knolselderij-wortel-roomsoep

1 ui

2 grote winterwortelen

1 selderijknol

1 grote aardappel

boter

1 takje tijm

1 liter runderbouillon

1 dl room

1 eetlepel gehakte peterselie

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn.

Schil de wortelen en snijd ze in dunne schijfjes.

Maak de knolselderij schoon en snijd hem in kleine blokjes.

Schil de aardappel en snijd ook die in kleine blokjes.

Schep een klontje boter in een diepe schaal, dek af met een stukje keukenpapier en laat de boter op ± 500 Watt 11/2 minuut smelten.

Roer er vervolgens de uisnippers door en laat deze, afgedekt met keukenpapier, op de sudderstand (650 Watt) in ± 3 minuten glazig worden.

Voeg er de wortelschijfjes, de knolselderij- en aardappelblokjes, het takje tijm en 2 dl runderbouillon bij, dek de schaal af en laat de groenten, op de hoogste stand, in 10-11 minuten gaar worden.

Verwijder het takje tijm en maak de groenten zeer fijn.

Voeg er de rest van de bouillon aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Dek de schaal af en laat de soep op de hoogste stand nog ± 5 minuten koken.

Verdeel de room over 4 soepborden, schep de soep erop en garneer met de gehakte peterselie.

Notities

Geef er soepstengels (grissini) bij.