Home > Recepten

Kipmousse met sabayon van witte wijn

2 kipfilets á ± 125 gr

1/8 liter slagroom (of desgewenst meer tot 2 dl)

1 eiwit

1 theelepel citroensap

1 theelepel zout

peper





Sabayon van witte wijn

3 eidooiers

1 dl witte wijn
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Magnetron
  • Aantal Porties: 5
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Controleer de kipfilets op botjes, peesjes en restjes vet, leg ze met de slagroom in de diepvriezer tot het vlees iets is aangevroren en snijd ze dan in stukjes.

Vermeng alle ingredienten in de keukenmachine (foodprocessor) tot een homogene massa en breng die, zo nodig, op smaak met zout, peper en/of citroensap.

Deponeer de massa op doorzichtig huishoudfolie, vorm er een rol van en pak deze stevig in het folie in.

Leg de rol op een vochtig bord en laat hem in 6-8 minuten op ± 350 Watt langzaam gaar worden; keer de rol halverwege. De roze kleur moet rondom zijn verdwenen.

Wikkel de rol in aluminiumfolie, laat hem afkoelen en snijd er plakken van.

Leg deze, bijvoorbeeld op een bedje van sla, dakpansgewijs neer en bedek ze ten dele met een passende saus, bijvoorbeeld een sabayon van witte wijn (zie hieronder).



Vermeng de eidooiers en de wijn met een garde, bij voorkeur in een kleine schenkkan.

Laat de saus, onafgedekt, in 1-2 minuten op ± 750 Watt in de magnetron binden.

Klop de saus om de 15-20 seconden.

Pas op voor oververhitting, omdat de saus dan kan gaan schiften.

Laat de saus, onder af en toe kloppen, afkoelen.