Kipstukjes met tomaten-roomsaus en dragon |
|
2 kipfilets (± 250 gr) in kleine stukjes 1 theelepel zout grofgemalen zwarte peper 1 eetlepel tomatenpuree 1 uitgeperst teentje knoflook 1 eetlepel verse of vriesdroge dragon 25 gr ontbijtspek in plakjes 1 middelgrote ui in stukjes 75 gr champignons in plakjes, besprenkeld met citroensap 1 grote tomaat in kleine stukjes 50 gr roomkaas, bijvoorbeeld MonChou desgewenst fijngesneden peterselie |
|
BereidingMeng de stukjes kip met het zout, de peper, de tomatenpuree, de knoflook en de dragon.Leg het ontbijtspek in een magnetronschaal en bak het, afgedekt met keukenpapier, op ± 750 Watt in ± 2 minuten uit. Haal de spekjes eruit, verkruimel ze of knip ze klein en zet ze apart. Meng de stukjes ui door het spekvet en laat ze, onafgedekt, in de magnetron op ± 750 Watt in 4-5 minuten licht kleuren. Schep tussentijds eenmaal om. Voeg de gekruide kipstukjes toe en meng die er goed door. Leg de champignonplakjes rondom en verwarm het gerecht, afgedekt, ± 4 minuten op ± 500 Watt tot de roze kleur van de kip zo goed als is verdwenen. Laat het daarna enkele minuten nagaren. Voeg de tomaat, de spekjes en de roomkaas toe en warm het gerecht, afgedekt, op ± 500 Watt nog 2 minuten door. Schep het tenslotte nogmaals om en strooi er desgewenst fijngesneden peterselie over. |
Home > Recepten