Lamsvlees uit India, kruidig |
|
1 eetlepel olie 1/2 theelepel komijnzaad 1/2 theelepel kardemomzaad 11/2 theelepel maanzaad 1/2 theelepel zwarte peperkorrels 1 uitgeperst teentje knoflook 1 eetlepel geraspte gemberwortel 21/2 eetlepel water 35 gr amandelen 2 eetlepels olie 1 gesnipperde ui 350 gr mager lamsvlees in blokjes 21/2 eetlepel garam masala (kerriemengsel) 1 Spaans pepertje in ringen 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1 eetlepel fijngesneden koriander 11/4 dl slagroom zout 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels geraspte kokos fijngehakte koriander pappadums |
|
BereidingDoe de olie, het komijnzaad, het kardemomzaad, het maanzaad, de zwarte peperkorrels, de knoflook en 1 de gemberwortel in een schaal en fruit dit in magnetron 2-5 minuten op ± 750 Watt.Pureer het met het water en de amandelen in een blender. Verhit de 2 eetlepels olie in een schaal 30 seconden op ± 750 Watt, roer er de gesnipperde ui door en bak die 2 minuten op ± 750 Watt. Voeg de blokjes lamsvlees, de amandelpuree, de garam masala, de peperringetjes, de geraspte gemberwortel, de fijngesneden koriander de slagroom, zout en het citroensap toe, meng alles goed en breng het, afgedekt, in ± 3 minuten op ± 750 Watt aan de kook. Schep om en laat het vlees, afgedekt, in ± 15 minuten op 350 Watt garen. Voeg de geraspte kokos toe en verhit het gerecht, onder af en toe roeren, nog 5 minuten op ± 750 Watt. Garneer met fijngehakte koriander. Papadums zijn dunne krokante 'wafels' van linzenbloem. Ze zijn in verschillende smaken te koop. In de magnetron zijn ze eenvoudig te bakken. Bak de papadums aan beide kanten 1 minuut op ± 750 Watt. |
Home > Recepten