Home > Recepten

Kwartelpootjes, geconfijte

4 kwartelpootjes

1 eetlepel sesamolie

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 sjalotje “ “

1 eetlepel gembersiroop

1 theelepel gehakte koriander

˝ theelepel komijnzaad

scheutje ketjap manis

3 eetlepels gevogeltefond

sesamzaad, licht geroosterd

taugé

4 takjes koriander
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Voorgerechten; Amuses; Borrelhapjes
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Het uitzoeken van laden vol recepten heeft veel leuke kanten er duikt van alles op zo ook dit, antwoord op de vragen over tartufano: dit is een paddestoelen/truffel-puree van het merk Rustichella, minder duur dan truffel, constante kwaliteit en het hele jaar te koop.





Verwijder, met een uitbeenmesje, het dijbeenbotje, vouw het dijbeenvlees naar binnen waardoor een "hammetje" ontstaat, zet het vast met een houten prikkertje, bestrooi ze met peper en zout.

Verwarm in een koekenpan de sesamolie en bak de pootjes hierin licht goudgeel, fruit sjalot en knoflook mee.

Voeg gembersiroop, koriander, komijnzaad, ketjap en gevogeltefond toe en laat alles 30 minuten, op heel zacht vuur, gaar smoren, voeg zonodig nog wat extra fond toe.

Presentatie: bedek 4 kleine bordjes met wat taugé, rol de kwartelpootjes door het sesamzaad, leg ze op de taugé en verdeel het confijtvocht erover, garneer met een takje koriander.

Voor dit gerecht kunnen ook andere gevogeltepootjes worden gebruikt, de gaartijd moet dan uiteraard worden aangepast.