Home > Recepten

Eierkoeken 5

4 eiwitten

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels citroensap

snufje zout

75 suiker

2 zakjes vanillesuiker

3 eierdooiers

50 gr fijne tafelsuiker

100 gr bloem
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Miranda

Bereiding

Op veler verzoek hierbj het recept voor eierkoeken; ik maak het zelf erg vaak en het smaakt iets anders maar ongelofelijk veel beter dan de eierenkoeken bij de NL bakkers. Wel veel suiker dus geen ideaal recept voor lijners, ook omdat de verleiding groot is alle koeken meteen op te eten (ze zijn erg luchtig dus dat kost geen grote moeite)



Klop in een kom 4 eiwitten schuimig. meng er 1 theelepel bakpoeder, 2 theelepels citroensap en een snufje zout door. Klop er geleidelijk 75 suiker en 2 zakjes vanillesuiker door totdat het eiwit heel stijf is en in pieken blijft staan. Klop in een kom 3 eierdooiers en 50 gr fijne tafelsuiker tot een romige creme. Zeef 100 gr bloem en spatel het heel voorzichtig samen met de creme door het schuim tot een glad beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep er met een volle eetlepel hoopjes beslag op met een tussenruimte van ca. 5 cm. Bak de koeken in een voorverwarmde oven van 175 C in ca 15 minuten goudgeel en gaar.



Tip: waar wij wonen is het over het algemeen vrij warm (nu nog steeds 30 graden) en het eiwit zakt in elkaar als je het bereid in een te warme omgeving. Dus niet bakken op een zomerse dag!