Kreeftenballetjes |
|
1 kg kreeftenvlees, geprakt 3 teentjes knoflook, uitgeperst 1 ui, gesnipperd 1 Spaanse peper, zonder zaden en fijngesneden 2 selderijstengels, fijngehakt 2 koppen aardappelpuree 500 gr bloem (houd 60 gr apart gemengd met wat zout) 2 eieren losgeklopt peper en zout 1 sprietje bieslook, fijngehakt 250 gr peterselie, fijngehakt olie Pikante Saus voor kreeftballetjes. 60 gr tomatenketchup 250 gr mayonaise 1 tl chilisaus zout limoensap Spaanse peper |
|
BereidingDoe het kreeftenvlees met knoflook, ui, Spaanse peper, selderij en aardappelpuree in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg bloem en eieren geleidelijk toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg bieslook en peterselie toe. Neem telkens een lepel van het mengsel en rol het tot balletjes van 5 cm doorsnee. Rol de balletjes door bloem met zout en bak ze goudbruin in hete olie.Saus: Roer de tomatenketchup door de mayonaise en voeg de chilisaus en andere ingredienten (behalve de Spaanse peper) toe. Klop de saus op en strooi de Spaanse peper erop. Serveer de saus bij de kreeftenballetjes. |
Home > Recepten