Home > Recepten

Kreeftenballetjes

1 kg kreeftenvlees, geprakt

3 teentjes knoflook, uitgeperst

1 ui, gesnipperd

1 Spaanse peper, zonder zaden en fijngesneden

2 selderijstengels, fijngehakt

2 koppen aardappelpuree

500 gr bloem (houd 60 gr apart gemengd met wat zout)

2 eieren losgeklopt

peper en zout

1 sprietje bieslook, fijngehakt

250 gr peterselie, fijngehakt

olie







Pikante Saus voor kreeftballetjes.



60 gr tomatenketchup

250 gr mayonaise

1 tl chilisaus

zout

limoensap

Spaanse peper
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Sausjes; Cariben (Kaaimaneilanden)
  • Bron: Frank Hanssen

Bereiding

Doe het kreeftenvlees met knoflook, ui, Spaanse peper, selderij en aardappelpuree in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg bloem en eieren geleidelijk toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg bieslook en peterselie toe. Neem telkens een lepel van het mengsel en rol het tot balletjes van 5 cm doorsnee. Rol de balletjes door bloem met zout en bak ze goudbruin in hete olie.



Saus:

Roer de tomatenketchup door de mayonaise en voeg de chilisaus en andere ingredienten (behalve de Spaanse peper) toe. Klop de saus op en strooi de Spaanse peper erop. Serveer de saus bij de kreeftenballetjes.