Home > Recepten

Chocolademousse, witte 3

2 eidooiers

2 eiwitten

60 gram suiker

100 gram mascarpone

220 gram witte couverture, in stukjes

2 ½ blaadje gelatine

4 dl. slagroom

2 eetlepels PX sherry
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Klop de slagroom stijf en zet ze in de koelkast.

Klop de eiwitten stijf en



Doe de couverture in een kom en zet deze in een bak warm water om de chocolade lmgzaam te laten smelten,houd de temperatuur goed in de gaten, let op: witte chocolade verbrandt al bij 36º C.

Klop de eidooiers au bain-marie tot het een lint trekt, klop het vervolgens, op ijswater, weer koud.

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.

Verwarm de PX en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op, voeg dit bij de gesmolten chocolade en roer tot een gladde glanzende massa ontstaat.

Spatel nu, snel achter elkaar, eerst de eierdooiers dan de mascarpone en vervolgens de geklopte room goed door het chocolademengsel, spatel tenslotte de eiwitten er door, zet de mousse ca. 2 uur in koelkast om verder op te stijven.

Serveer de mousse eventueel in combinatie met bruine variant.