Home > Recepten

Sparerib-variant Chinees-Indisch

Ingredienten:1,5 kg ribbetjes (4 kleine eters)



1 theelepel zout

2 geperste teentjes knoflook

2 stukjes fijngehakte gemberwortel

4 eetlepels gehakte ui

3 theelepels suiker

4 eetlepels sojasaus

3 eetlepels droge sherry

snuf paprika poeder

snuf kerriepoeder

snuf djinten

2 t.l. anijszaadjes

versgemalen peper

4 eetlepels olie

2,5 dl sterke bouillon (kip)
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees; Indisch
  • Bron: 2st1

Bereiding

Bereiding:

Wrijf de ribbetjes in met zout. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg uien, knoflook en gember toe. Roerbak 1 minuut op een hoog vuur. Voeg ribbetjes toe. Roerbak 5 minuten. Voeg sojasaus, peper, de 3 snufjes, anijszaadjes, sherry en suiker toe. Zet het vuur lager en roerbak gedurende 2 minuten. Voeg de bouillon toe. Roer en draai de ribbetjes rond in de saus, tot ze overal bruin zien. Zet het vuur op sudderpunt. Doe een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Schep af en toe nog eens om.Haal het deksel van de pan en draai de ribbetjes om. Doe het deksel er weer op en laat nog 10 minuten sudderen. Leg de ribbetjes in een braadslede en zet in een voorverwarmde oven, stand 5 gedurende 8-10 minuten, teneinde ze te laten drogen. Ondertussen saus laten indikken door op hoog vuur in te koken. Doe er een t.l sambal oelek en een eetlepel pindakaas bij. Probeer de olie er af te scheppen. Dien ribbetjes op met de saus. Eet er bijv. nasi goreng bij.