Roggebrood van de molen |
|
Ingredienten 100 gram roggemeel 200 gram gebroken tarwe 400 gram gebroken rogge 50 gram zemelen 3,7 dl water 100 gram appelstroop 1 theelepel zout |
|
BereidingIk had ook het idee opgevat om een roggebrood te bakken in de BBM, maar ben op aanraden van onze molenaar in Zuidland aan dit recept gekomen. (Niet in de BBM dus)Bereiding: Blik invetten en met zemelen bestrooien. (Ik heb een middelgroot cakeblik gebruikt) De ingredienten in een kom doen en er een stevig beslag van kneden. Het deeg in het blik doen, zemelen erop strooien, afdekken met aluminiumfolie en minstens 6 uur laten staan. Twee uur bakken in een oven van 130 graden. Tijdens het bakken de folie erophouden. Wij hebben het meteen uitgeprobeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat dit roggebrood véél smakelijker is als dat uit de bekende plastic supermarkt verpakkingen. |
Home > Recepten