Home > Recepten

Kipfilet (Bresse) met truffel-crèmesaus

in dit gerecht kunnen truffel en ganzenlever eventueel worden vervangen door bijv. morilles en stukjes kippenlever en de jus de truffes door paddenstoelenjus.





4 filets van Bresse-kippen of andere kip van onbesproken afkomst

100 gram ganzenlever, gekuist

10 gram truffel

zout en peper

4 dl. fond blanc

1 dl. crème fraîche

50 gram boter

½ dl. jus de truffes

300 gram wilde spinazie

1 sjalot, fijngesnipperd

1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze plat tot ze de dikte hebben van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper.

Snijd ganzenlever en truffel in reepjes, houd wat truffel achter voor de saus.

Verdeel de reepjes ganzenlever en truffel over de kipfilets en rol de filets strak op, wikkel de rolletjes in aluminiumfolie en draai het folie aan de zijkanten goed dicht als een toffee.

Leg de pakketjes in de stoompan gevuld met kokend water en stoom ze gaar in 8 minuten.

Kook de fond blanc in tot 1 dl., roer de crème fraîche erdoor en monteer de saus met 25 gram boter, breng op smaak met peper en zout en maak de saus glad met staafmixer.

Hak de achtergehouden stukjes truffel fijn en roer ze door de saus, voeg vlak voor het serveren de jus de truffes toe aan de saus.

Maak de spinazie schoon(verwijder de stelen) en droog.

Verhit 25 gram boter in een pan, zet hierin de sjalot en knoflook aan tot ze glazig zijn, voeg de spinazie toe en smoor ze in 1 minuut gaar, breng op smaak met peper en zout.

Presentatie: Verdeel de spinazie over het midden van 4 voorverwarmde borden, snijd elk kiprolletje in schuine tranches en leg ze op de spinazie, lepel 1 eetlepel saus over de kipfilet en schenk de rest om het gerecht heen.