Bobotie 5 |
|
2 sneden witbrood 250 ml melk 1 kg runder- of lamsgehakt 1 grote ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 eetl. masalakerrie 1 theel. koenjit 1 theel. ketoembar ½ theel. djinten 1 mespunt kruidnagelpoeder (fijngesneden groene peper) ½ theel. versgemalen peper 1 theel. zout 2 - 3 eetl. citroensap 75 g sultanarozijnen 50 g gehakte amandelen 1 eetl. mango-of abrikozenchutney 1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano) 3 eieren 5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet) |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een rechthoekige ovenschaal van 1½ kilo inhoud in.Week het brood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney en kruiden. Druk het gehakt uit in de ovenschaal. Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn. NotitiesHet populairste gerecht uit de Kaaps-Maleise keuken, wordt geserveerd met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten. |
Home > Recepten