Home > Recepten

Slagroomtruffels

1.)

150 gram ongezoete slagroom

100 gram fondant

150 gram witte chocolade

150 gram roomboter

2.)

300 gram chocolade puur

pak cacaopoeder

eventueel wat poedersuiker
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Jaap Jobse

Bereiding

Stap 1.) (liefst een dag van te voren klaarmaken !!)

verhit de slagroom goed ,let wel op kookt nog vlugger over dan melk.

roer hierdoor de fondant,en laat dit afkoelen, als het koel is in de koelkast zetten om “goed door te koelen” (leg de roomboter alvast uit de koelkast,dan kan deze alvast op kamertemperatuur komen)



Stap 2.)

smet de witte chocolade au bain marie en houd de temp.niet te hoog 35 C is zat.



Stap 3.)

Klop de roomboter lekker luchtig,en voeg stapsgewijs de witte chocolade toe, wel af en toe iets bijkrabben ,zodat de chocolade niet aan de kanten kan gaan stollen en je stukjes zou krijgen, Dit mengsel KAN als de chocolade iets te warm is erg slap zijn maar dat is niet zo heel erg...

Voeg nu in een flinke straal het KOUDE slagroom/fondantmengsel toe, doe dit met een matige meng snelheid.

Als alles doorelkaar zit eventjes nog luchtig kloppen,ondertussen heb je gemerkt dat door de toevoeging van het KOUDE slagroom mengsel er een mooie CREME is verkregen.



Stap 4.)

Doe de creme in een spuitzak met de grootste gladde spuitmond die je heb beleg een bakplaat of grote platte schaal of groot bord met het papier spuit hierop de truffels (de grote(maat))naar eigen keuze, zet dit in de koelkast ,ongeveer 3 uur , in de tussentijd alvast de voorbereiding voor de laatste stap.

Smelt de puur chocolade ook weer au bain marie,en ZEEF intussen de cacaopoeder(is belangrijk)om prettig te werken ermee, en NU is aan U de keuze (lees smaak)of U door de cacaopoeder wat poedersuiker mengt, eventueel ongeveer een eetlepel op 100 gram cacaopoeder.



Stap 5.)

Haal een deel van de truffels uit de koelkast,het is aantebevelen om ze niet allemaal tegelijk eruit te halen ,omdat dit met de laatste handelingen prettiger werken is, ze blijven lekker handelbaar.......

Haal nu de truffels een voor een ,met een vork door de chocolade en TIK de overtollige chocolade er voorzichtig(rustig) af en doe ze gelijk in de cacaopoeder en rol ze erdoor,laat ze gerust er even in liggen en werk zo even een paar door, haal de inmiddels opgesteven truffels uit de cacao en leg ze op een bordje. Bewaar ze vervolgens in de koelkast ,ze zijn ongv.2 weken houdbaar..... al hoe wel ik me sterk maak of ze de tweede dag we zullen halen!!!!!!!!!!!



TIP>>>>

Maak een grotere portie, maar doe een deel van de opgespoten en dus nog niet AFGEWERKTE truffels in een plastic zakje in de diepvries, je kunt ze dan afwerken wanneer het uitkomt....



Nog even een tip die ECHT van belang voor de lekkere SMAAK is... presenteer uw gasten de truffels direct uit de koelkast........ het is ECHT een verminderde smaak als U ze op Kamerteperatuur zou presenteren, dus ook niet uw bonbonschaaltje op de tafel laten staan,......

Benodigdheden

vetvrij papier of bakpapier of eventueel een opengeknipt plastiek zakje gaat ook.