Home > Recepten

Kipblokjes in bonenpasta

225 g kippenborstvlees

1 eiwit

2 thl/10 ml maïzena

2,5 kopje/600 ml frituurolie

2 lepels/30 ml reuzel

2 lepels/30 ml gemalen gele bonenpasta

1 thl/5 ml suiker

q lepel/15 ml rijstwijn

1 plakje gemberwortel, fijngehakt
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Week het kippenvlees 1 uur in koud water, verwijder witte pezen en vliezen en snij in vierkante blokjes van 7 mm. Meng met het eiwit en maizena en 10 ml water.

Verhit de olie en frituur de kip, scheid ze met eetstokjes of een vork. Schep ze, goudbruin, met een schuimspaan eruit.

Verhit de reuzel in een andere pan, roerbak de gele bonenpasta tot het borrelend geluid minder worst, voeg dan eerst suiker erdoor, dan rijstwijn en gemberwortel. Na 10-15 seconden is het glad. Doe dan de kip erbij en roerbak 5 seconden zodat elk blokje met de saus is bedekt.

Notities

Een zeer populair gerecht, dat meestal tijdens de eerste gangen van een banket wordt geserveerd.