Garnalen, gesmoorde |
|
225 g Pacific of Noorse garnalen, ongepeld 1 plakje gemberwortel, fijngehakt 1 teentje gehakte knoflook 2 gehakte sjalotjes 4 lepels/60 ml reuzel Saus: 2 lepels/30 ml rijstwijn 1 lepel/15 ml azijn 1 lepel/15 ml suiker 1 lepel/15 ml zout 1,5 lepel/25 ml tomatenpuree 1 thl/5 ml fijngehakte geconserveerde Szechuangroenten (Sichuangroenten) 4 lepels/60 ml kipbouillon |
|
BereidingWas de droog de garnalen, snij in de lengte doormidden en verwijder de zwarte darm.Hak gemberwortel, knoflook en sjalot fijn. Meng de ingredienten voor de saus. Verhit 3 lepels/45 ml reuzel, doe eerst knoflook en gemberwortel erin, dan de garnalen, roer een paar maal om. Roerbak 2-3 minuten. Voeg het sausmengsel toe, zet het gas lager en laat sudderen tot de saus ingedikt is. Voeg de resterende 15 ml reuzel toe en zorg ervoor dat elk stukje garnaal ermee bedekt is. NotitiesDit is een voorbeeld van de Oostelijke School, overgenomen door een groot Peking restaurant. |
Home > Recepten