Home > Recepten

Drieparels-soep

100 g kippenborstvlees

1 eiwit

2 lepels/30 ml melk

1,5 lepel/25 g maïzena

1/2 kopje/50 g doperwten

2 rode tomaten (kan ook met ham)

2,5 kopje/600 ml bouillon

1 lepel/15 ml rijstwijn

1 thl/5 ml zout

1/2 thl/2 ml ve-tsin

1 thl/5 ml kippenvet
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees (Peking)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Verwijder witte pezen en vliezen uit het vlees en paal het vlees tot pulp. Meng met 1/2 lepel/10 ml maïzena en melk, voeg eiwit toe en meng goed.

Ontvel de tomaten en snij in erwtgrote blokjes.

Breng de bouillon aan de kook, doe erwten en tomaten erin, breng weer aan de kook en haal van het vuur.



Gebruik nu een eetstokje om een klein beetje kippenpuree op te nemen, tik dit in de bouillon, zodat er uiteindelijk allemaal erwtgrote kipballetjes zijn.

Zet de pan terug op hoog vuur en breng aan de kook.

Meng de rest van de maïzena met wat water en voeg met zout, rijstwijn en ve-tsin aan de soep toe. Als de soep weer gaat koken zullen de 'parels' boven komen drijven.

Voeg het kippenvet toe en serveer.