Cassia-krab |
|
225 g krabvlees 1/2 kopje/50 ml waterkastanjes 1/3 kopje/50 ml bamboescheuten 3-4 geweekte gedroogde Chinese paddestoelen 3-4 sjalotten 1/4 kopje/50 ml vers vetspek 4 eieren 3 lepels/45 ml reuzel 1/2 lepel/10 ml zout 1.5 lepel/25 ml rijstwijn Garnering: versgemalen Szichuanpeper korianderblad |
|
BereidingSnij krab, waterkastanjes, bamboescheuten, champignons, sjalot en vetspek in fijne reepjes. Klop de eieren op. Doe de reepjes met zout bij de eieren en roer goed.Verhit de reuzel. Roerbak het eimengsel 4-5 minuten, voeg rijstwijn toe. Doe op een schaal en garneer met peper, leg aan weerszijden wat takjes koriander. NotitiesDit komt uit Quanzhou, één van de voornaamste havens in China tijdens de Song- en Mongoolse Yuan-dynastie (resp 960-1279 en 1279-1368). |
Home > Recepten