Home > Recepten

Cassia-krab

225 g krabvlees

1/2 kopje/50 ml waterkastanjes

1/3 kopje/50 ml bamboescheuten

3-4 geweekte gedroogde Chinese paddestoelen

3-4 sjalotten

1/4 kopje/50 ml vers vetspek

4 eieren

3 lepels/45 ml reuzel

1/2 lepel/10 ml zout

1.5 lepel/25 ml rijstwijn



Garnering:

versgemalen Szichuanpeper

korianderblad
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Chinees (Quanzhou)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij krab, waterkastanjes, bamboescheuten, champignons, sjalot en vetspek in fijne reepjes. Klop de eieren op. Doe de reepjes met zout bij de eieren en roer goed.

Verhit de reuzel. Roerbak het eimengsel 4-5 minuten, voeg rijstwijn toe.

Doe op een schaal en garneer met peper, leg aan weerszijden wat takjes koriander.

Notities

Dit komt uit Quanzhou, één van de voornaamste havens in China tijdens de Song- en Mongoolse Yuan-dynastie (resp 960-1279 en 1279-1368).