Jadeïte garnalen |
|
500 g rauwe gepelde garnalen 1 eiwit 0.5 thl/2 ml zout 0.5 lepel/10 ml maïzena 0.5 kopje/50 g doperwten 1/6 kopje/25 g gekookte ham of 1 kleine tomaar 1 sjalot frituurolie SAUS: 1/2 thl/2 ml zout 1/2 thl/2 ml peper 1 lepel/15 ml rijstwuijn 1/2 lepel/10 ml maïzena 3 lepels/45 ml bouillon of water |
|
BereidingMarineer de garnalen in eiwit, zout en maizena.Snij ham of tomaat in kleine blokjes. Snij de sjalot in korte stukjes. Meng de ingredienten voor de saus. Verhit de olie. Frituur de garnalen 15 seconden (roeren om ze te scheiden). Haal ze eruit. Giet overtollige olie af. Doe garnalen, doperwten en ham of tomaat terug in de wok, roer even en voeg het sausmengsel toe. Het gerecht is klaar als de saus dikker wordt. |
Home > Recepten