Kip met mandarijnenschil |
|
500 g kipfilet 2 plakjes gemberwortel 1 sjalot 1.5 lepel/25 ml rijstwijn 1 thl/5 ml zout 2 lepels/30 ml sojasaus 1 lepel/15 ml suiker 1 lepel/15 ml azijn 3-4 gedroogde Spaanse pepers 0.5 thl/2 ml Szechuanpeper 1 thl/5 ml gedroogde mandarijnenschil (eventueel zelf drogen) frituurolie 1/2 thl/2 ml sesamolie |
|
BereidingSnij de kip in stukjes. Plet gember en sjalot en doe met zout, rijstwijn en 1 lepel/15 ml sojasaus bij de kip. Laat een poosje marineren.Meng de rest van de sojasaus met suiker en azijn voor een zoetzure saus. Verhit de olie. Verwijder gember en sjalot en frituur de kip. Laat uitdruipen. Giet de overtollige olie weg, hou 2 lepels/30 ml over. Doe de pepers, szechuanpeper en mandarijneschil erbij. Doe het vlees erbij, roer een paar maal, voeg de saus toe, roer goed en serveer. Eet dit gerecht langzaam! Eerst proef je de scherpte, daarna komen de andere smaken. |
Home > Recepten