Vis-tofucasserole |
|
100 g vis (moot) 2 blokken tofu 50 g gekookte ham 2 eiwitten 1 thl/5 ml zout 0.5 thl/2 m ve-tsin 1 plakje gemberwortel 1 sjalot 1 lepel/5 ml sesamolie 1 lepel/15 ml ma 9zena 600 ml bouillon versgemalen szechuanpeper 2 lepels/30 ml olie korianderblad Het oorspronkelijke recept vermeldt een soort vis die onder de rotsen van het water voor de twee Guangs wordt gevangen: stevig vlees zonder graten. De zeebaars en baars lijkt hier het meest op |
|
BereidingSnij de vis in dunne reepjes. Hak de tofu grof en de ham fijn. Snij gemberwortel en sjalot in reepjes.Verhit de olie, bak de gemberwortel, dan de vis, roer even zachtjes. Voeg bouillon, zout en tofu toe. Breng aan de kook. Leng de maizena aan met wat water en bind het mengsel. Voeg eiwit, sesamolie en sjalot toe. Serveer, garneer met de ham en koriander. |
Home > Recepten