Kip en kleefrijst in lotusblad |
|
2 2/3 kopje/500 g kleefrijst (bras ketang) 100 g kip 100 g varkensvlees 100 g Chinese salami of ham 100 g gare gepelde garnalen 3-4 geweekte gedroogde Chinese paddestoelen 0.5 lepel/10 ml zout 1 lepel/15 ml sojasaus 1 lepel/15 ml suiker 2 lepels/30 ml reuzel 1 lepel/15 ml rijstwijn 1 plakje gemberwortel 1 lepel/15 ml maïzena 5 gedroogde lotusbladeren, geweekt plantaardige olie |
|
BereidingWas en spoel de rijst. Doe er 5 kopjes/1,2 l water bij, wat zout en reuzel en stoom 20 minuten krachtig.Verdeel de rijst in 20 porties. Snij de kip in 10 kleine stukjes Snij varkensvlees, salami en champignons in duimnagelgrote stukjes. Verhit de reuzel, roerbak de kip, varkensvlees, salami/ham, champignons en garnalen. Voeg zout, rijstwijn, sojasaus en sherry toe. Bak 5 minuten, doe dan de gehakte gemberwortel erbij. Meng de maizena met wat water en bind het mengsel. Verdeel in 10 porties. Week de lotusbladeren tot ze zacht zijn en verdeel in 10 porties. Smeer even in met wat olie. Leg er wat rijst op, een stukje kip, wat gebakken mengsel en weer wat rijst. Vouw het pakketje dicht. Stoom 15 minuten krachtig. De bladeren worden niet opgegeten! Ze kunnen gewassen worden en opnieuw gebruikt. |
Home > Recepten