Home > Recepten

Ma tai ko (waterkastanje-cake)

4 kopjes/500 g waterkastanjes

1 kopje/100 gwaterkastanjemeel

1.25 kopje/300 ml melk

0.25 kopje/50 g reuzel

1 kopje/225 g suiker

2.5 kopje/600 ml water
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Maak een pasta van waterkastanjemeel en melk.

Hak de waterkastanjes tot pulp. Voeg reuzel, suiker en water toe. Breng aan de kook en doe er 2/5 waterkastanjepasta bij, roer en breng weer aan de kook. Haal dan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen.

Roer de resterende pasta erbij.

Giet in een ingevet cakeblik en stoom 30 minuten krachtig.

Laat afkoelen en snij in kleine vierkantjes. Serveer koud of watm (bakken/stomen).