Home > Recepten

Komkommersalade 4 (cucumbersalad)

2 komkommers

zout

1 scherpe chilipeper, fijngehakt

1 teentje knoflook, uitgeperst

het sap van ½ limoen

peper
  • Omschrijving recept: Salades; Cariben
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Heidi Keller/Miranda Greaves - Kookkunst/Cariben

Bereiding

Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Schep het zaad met een theelepel uit de komkommers en snijd het vruchtvlees in plakjes. Doe deze in een schaal, bestrooi ze met wat zout en laat ze 30 minuten trekken. Meng de chilipeper met de knoflook en het limoensap. Laat de komkommerplakjes goed uitlekken, meng ze met de limoendressing en laat het gerecht 1 uur in de koelkast staan.

Bestrooi de komkommersalade vlak voor het opdienen met wat peper.