Komkommersalade, exotische (exotic cucumbersalad) |
|
2 komkommers het sap van 1 limoen 1½ theelepel zout 2 chilipepers, fijngehakt 1 teentje knoflook, uitgeperst stuk verse gemberwortel van 1 cm, geraspt 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sojasaus fijngehakte verse citroenmelisse |
|
BereidingWas de komkommers, snijd de uiteinden eraf en snijd de ongeschilde komkommers in blokjes. Meng het limoensap met het zout, giet het over de komkommerblokjes en laat alles 1 uur trekken. Laat de komkommerblokjes goed uitlekken.Meng de chilipepers met de knoflook en de gemberwortel. Voeg de olijfolie en de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Giet deze dressing vlak voor het opdienen over de komkommerblokjes en bestrooi het gerecht met wat fijngehakte citroenmelisse. |
Home > Recepten