Home > Recepten

Soep van kikkererwten, pompoen en anijszaad

200 g kikkererwten

4 kruidnagels

2 uien

2 soeplepels anijszaad

6 takjes peterselie

1 takje selderie

1 laurierblad

500 g geschilde en ontpitte pompoen, in blokjes

1 soeplepel zout

½ tl gemalen witte peper

1,5 l melk

150 g boter
  • Omschrijving recept: Soepen; Marokkaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Mourad Mazouz

Bereiding

Laat de kikkererwten 24 uur in een grote pan water weken. Spoel de kikkererwten de volgende dag af onder stromend water, zet ze onder in vers water en breng het aan de kook. Laat 45 minuten koken of tot de kikkererwten zacht zijn. Laat ze afkoelen. Schep de erwten uit de pan met een schuimspaan. Verwijder de velletjes door de erwten tussen uw vingers te knijpen. Houd de kikkererwten apart in hun kookvocht.

Prik 2 kruidnagels in elke ui. Stop het anijszaad in een klein zakje van neteldoek. Bind peterselie, selderie en laurierblad samen tot een bouquet garni.

Doe pompoenblokjes, uien, zout en peper in een grote pan, giet de melk erover en voeg het kruidenbuiltje en het zakje anijszaad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1 uur koken of tot de pompoen gaar is.

Verwijder uien, anijszaad en kruidenbuiltje. Controleer of de kruidnagels nog in de uien zitten, zo niet dan moet u ze uit de soep halen. Plet de pompoen in de melk tot een moes, terwijl de soep nog warm is. Giet de soep in een schone pan. Snijd de boter in blokjes en voeg ze van het vuur aan de soep toe. Roer tot de boter gesmolten is. Warm de kikkererwten snel op in hun kookvocht. Laat ze goed uitlekken en voeg ze vlak voor het opdienen toe aan de soep.

Een modern recept.