Kuku 3 (kippenbilletjes in pittige kokossaus) |
|
12 kippenbillen gemberpoeder peper zout SAUS maïsolie ½ middelgrote ui, gehakt 2 teentjes look, gehakt 100 ml gepelde, gehakte tomaten uit blik 1 vers chilipepertje, gehakt 2 eetlepels citroensap 400 ml kokosmelk uit blik ½ theelepel zout 50 g gele mungbonen (verkrijgbaar in Chinese en Afrikaanse winkels) kippenbouillonpasta |
|
BereidingKippenbillen bestrooien met peper, zout en gemberpoeder en voorbakken in de oven tot ze goudgeel en krokant zijn.Voor de saus: ui glazig stoven in olie. Look, zout, chilipepertje toevoegen en eventjes laten meestoven. Gepelde, gehakte tomaten toevoegen en meestoven. Kokosmelk, citroensap en mungbonen toevoegen en goed roeren, mungbonen bakken heel snel aan. Op smaak brengen met kippenbouillonpasta en alles gaar laten worden. Kippenbillen toevoegen en 10 tot 15 min. in de saus stoven. NotitiesOpdienen op een blad groene kool met Gari foto. |
Home > Recepten