Home > Recepten

Pompoenthoran

De pompoen die we hiervoor gebruiken, is de grote oranjerode soort. De zaadjes worden vaak gebruikt als lekker en voedzaam borrelhapje, en men maakt er ook wel slaolie van. Als u geen pompoen kunt krijgen, kunt u in plaats daarvan ook worteltjes en sperziebonen gebruiken.



450 g pompoen, geschild en in kleine stukjes gesneden

1 theelepel mosterdzaad

1 gedroogde rode chilipeper, in zijn geheel (lombok)

½ theelepel kurkuma (geelwortel/koenjit)

4 kerriebladeren

2 eetlepels gedroogde kokos (santen)

olie

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Troth Wells - Van andere markten

Bereiding

Kook de pompoenstukjes eerst 10 - 15 minuten, tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze uitlekken.

Verhit nu de olie in een pan en doe hierin de mosterdzaadjes, de chili, de kurkuma en de kerriebladeren.

Voeg, als de mosterdzaadjes beginnen te springen, de pompoen toe. Roer alles kort om. Bestrooi het gerecht met de kokos en dien het op.