Sūkerbōle |
|
500 gr. Bloem 1 theelepel zout 25 gr. Gist 11/2 dl. Lauwwarme melk 75 gr. Boter 2 eieren 100 gr. Fijne kandijsuiker 1 eetl. Kaneel kristal- of grijnsuiker. |
|
BereidingDe bloem in een kom zeven met het zout. De gist in de melk oplossen, de boter smelten en met de eieren bij de bloem roeren. Soepel deeg ervan kneden en op een warme plaats 3/4 uur laten rijzen met een vochtige doek erover. De kandij en de kaneel mengen. Een zwarte broodvorm invetten. Het gistdeeg doorkneden en tot een lap ter lengte van de vorm uitduwen. Het kandij-kaneelmengsel erover strooien, de lap oprollen en in de vorm leggen. Het deeg nog een 1/2 uur laten rijzen. Kristalsuiker erover strooien en het brood in een hete voorverwarmde oven 225graden C, gasstand 5) schuiven en in 30 minuten gaarbakken. Het brood klinkt dan hol. Zo niet: wat langer bakken. Op een rooster het brood laten uitdampen.RE: even een zuinige toevoeging: neem ipv greinsuiker gewone suikerklontjes, makkelijker te krijgen en goedkoper! (Marili) |
Home > Recepten