Home > Recepten

Sūkerbōle

500 gr. Bloem

1 theelepel zout

25 gr. Gist

11/2 dl. Lauwwarme melk

75 gr. Boter

2 eieren

100 gr. Fijne kandijsuiker

1 eetl. Kaneel

kristal- of grijnsuiker.
  • Omschrijving recept: Brood; Nederlands (Friesland)
  • Bron: Martine (GG)

Bereiding

De bloem in een kom zeven met het zout. De gist in de melk oplossen, de boter smelten en met de eieren bij de bloem roeren. Soepel deeg ervan kneden en op een warme plaats 3/4 uur laten rijzen met een vochtige doek erover. De kandij en de kaneel mengen. Een zwarte broodvorm invetten. Het gistdeeg doorkneden en tot een lap ter lengte van de vorm uitduwen. Het kandij-kaneelmengsel erover strooien, de lap oprollen en in de vorm leggen. Het deeg nog een 1/2 uur laten rijzen. Kristalsuiker erover strooien en het brood in een hete voorverwarmde oven 225graden C, gasstand 5) schuiven en in 30 minuten gaarbakken. Het brood klinkt dan hol. Zo niet: wat langer bakken. Op een rooster het brood laten uitdampen.



RE: even een zuinige toevoeging: neem ipv greinsuiker gewone suikerklontjes, makkelijker te krijgen en goedkoper! (Marili)