Home > Recepten

Uienmarmelade, rode

1 kg. rode uien in blokjes gesneden (brunoise)

100 gr. boter

3 dl.rode port

1 dl. creme de cassis

2 dl. frambozenazijn

2 eetlepels gembersiroop

snufje cayennepeper, peper, zout , merg uit een half vanillestokje en een snufje kaneel

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, meer of minder naar smaak.
  • Omschrijving recept: Sausjes; Diversen
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiblokjes tot ze glazig zijn. Voeg basterdsuiker,vanille, peper, cayennepeper, zout en kaneel toe toe en blus af met de port, creme de cassis, gembersiroop en frambozenazijn.Laat 1 uur, op heel zacht vuur stoven. Haal het deksel van de pan en laat, zo nodig, inkoken tot bijna alle vocht is verdamp. Het moet nog beetje wel smeuig blijven.

Vul hiermee potjes en giet bovenop een dun laagje olijfolie. Bewaar in de koelkast.