Home > Recepten

Aubergine, Creoolse

3 aubergines, in blokjes en licht gezouten

2 grote uien, in vieren

2 teentjes knoflook, fijngesneden

6 tomaten, ontveld en in vieren

3 groene paprika's, zonder zaden en fijngehakt

3 rode paprika's, zonder zaden en fijngehakt

1/2 Spaanse peper, zonder zaden en fijngehakt

1 stengel bleekselderij, fijngehakt

1 takje peterselie, fijngehakt

3 el olijfolie

1 el tomatenpuree

125 ml water

snufje oregano

snufje tijm

1/4 tl zout

zwarte peper

1 el rum

60 gr cheddar en parmezaanse kaas, geraspt
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Maagdeneilanden
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Dep de aubergineblokjes droog en bak ze op matig vuur in de olijfolie. Schep ze van de pan in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 150° C. Roerbak ui, knoflook, tomaat, paprika en selderij 5 minuten in de koekenpan. Voeg de ingredienten, behalve de rum, toe en kook er een dikke saus van. Roer de rum door de saus en giet het mengsel over de aubergine. Strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht 15 à 20 minuten of tot de kaas gesmolten en bruin is.