Home > Recepten

Kreeftsalade

Voor de dressing:



125 gr mayonaise

1/8 tl verse tijm, fijngehakt

3 el zure room

1 el vers limoensap

1/2 tl witte wijnazijn

1 tl zout



Voor de kreeft:



1/2 teentje knoflook

1 krop sla

1 kg vers kreeftenvlees, zonder schaal

4 hardgekookte eieren, gepeld en in plakken

4 sprietjes bieslook, fijngehakt

1 uitje, fijngehakt

1 stengel bleekselderij, fijngesneden

1/2 rode paprika, zonder zaden en fijngehakt

1/2 gele paprika, zonder zaden en fijngehakt

1 el rozijnen

1 el amandelen, fijngehakt

parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Salades; Maagdeneilanden

Bereiding

Klop alle ingredienten voor de dressing tot een schuimig geheel. Wrijf met een half teentje knoflook langs de binnenkant van een slakom. Was de sla en dep de blaadjes droog. Leg de gescheurde slablaadjes in de slakom. Haal het kreeftenvlees los en leg dit in een aparte kom. Voeg eieren, bieslook, ui, selderij en paprika toe. Giet de dressing erover. Bestrooi het geheel met rozijnen, amandelen en parmezaanse kaas.

Zet de salade, voordat u haar opdient. eerst nog even in de koelkast.