Wafels 2 |
|
2 dl bloem (patentbloem) 1 eetlepel suiker 1 eigeel 1,5 dl slagroom 1 dl melk 1eetl koud water 20 gr boter olie om in te frituren suiker om ze in te wentelen. |
|
Bereidingrecept: uit de "kerstbakbijlage" van een zweeds weekblad, 1,5 week oud ;-)) (alleen voor die bijlage gekocht hihi)verwarm het ijzer tussen de wafels door in de hete olie. bewaar ze koel en droog en dan houden ze zich ongeveer een week goed, Kunnen ook ingevroren worden maar dan moet je ze niet in suiker wentelen. bloem en suiker mengen. eigeel, slagroom en melk samen kloppen en dan het meel-suiker mengsel erbij. water erbij en mengen tot een gelijkmatig beslag. smelt de boter en voeg dat toe. Olie tot 180 graden verhitten. Verwarm het wafelijzer in de olie, houd hem er een klein poosje in. doop het daarna in het beslag (niet helemaal, "achterkant" moet eruit steken) Paar sekonden frituren tot ie goudgeel is en maak hem daarna voorzichtig los van van het ijzer. Wentel in suiker. Verwarm het ijzer tussen elke wafel in de olie. |
Home > Recepten