Spekwafels |
|
75 g doorregen spek 200 g zachte boter of margarine 4 eieren flinke snuf zout vers gemalen peper geraspte nootmuskaat 200 g bloem 1/2 tl bakpoeder 8 el melk 40 g geraspte gruyere of Emmentaler vet voor het wafelijzer |
|
BereidingWie in het bezit is van een wafelijzer moet dit recept zeker eens proberen; lekker bij lunch en brunch, maar ook als tussendoortje een welkome hapSnijd het spek in blokjes en bak die knapperig uit. Verwarm het wafelijzer voor. Roer de boter in een kom met de garden van een handmixer zeer schuimig. Voeg de eieren en de kruiderij toe en klop alles tot een lichte creme. Meng bloem en bakpoeder en roer dat, eetlepelsgewijs en afgewisseld met scheutjes melk, met een houten lepel door het deeg. Roer er ten slotte de gebakken spekblokjes en de geraspte kaas door. Schep porties deeg op het wafelijzer en bak ze. Serveertips De wafels zijn heel vers het lekkerst. BenodigdhedenWafelijzer |
Home > Recepten