Home > Recepten

Kerstwafels

50 gr roomboter

50 gr boter

80 gr fijne tafelsuiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

250 gr bloem

2 eetlepels koekkruiden

zout

2 1/2 dl karnemelk

ca. 25 gr boter

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Wafels
  • Bron: kerst_pasen_pinkster

Bereiding

50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren. Eieren er 1 voor 1 doorkloppen. Bloem, koekkruiden en zout zeven. Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter-suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat. Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen. Wafels invetten, aan 1 kant met beslag vullen en dichtdoen. Wafels in elektrisch wafelijzer ca.4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant ca. 3 minuten Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien. Warm serveren. Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.

knapperige amandelwafels

Benodigdheden

: (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels