Kerstwafels |
|
50 gr roomboter 50 gr boter 80 gr fijne tafelsuiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 250 gr bloem 2 eetlepels koekkruiden zout 2 1/2 dl karnemelk ca. 25 gr boter poedersuiker |
|
Bereiding50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren. Eieren er 1 voor 1 doorkloppen. Bloem, koekkruiden en zout zeven. Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter-suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat. Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen. Wafels invetten, aan 1 kant met beslag vullen en dichtdoen. Wafels in elektrisch wafelijzer ca.4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant ca. 3 minuten Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien. Warm serveren. Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.knapperige amandelwafels Benodigdheden: (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels |
Home > Recepten