Home > Recepten

Kermiswafels; Zwitserse

2 eieren

30 gr basterdsuiker

60 ml. slagroom

250 gr gezeefde tarwebloem

snufje zout

fijngeraspte schil van een citroen

2 eetl. vanillesuiker

olie om te frituren

3 eetl. poedersuiker.
  • Omschrijving recept: Wafels; Zwitsers
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: petit_fourtje

Bereiding

Klop de eieren met de suiker tot een dikke bleke en romige massa, klop er geleidelijk de slagroom door. Zeef de bloem samen met het zout. schep er de helft van het eimengsel door. Voeg de citroenrasp en vanillesuiker toe. Doe de rest van de bloem erbij en meng het geheel tot een zacht deeg. Als het nog steeds kleverig is voegt u een klein beetje extra bloem toe. Kneed het deeg kort op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het glad is. wikkel het in folie en laat het 1 uur afkoelen. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken vorm vaan elk stuk een bal en rol die op een licht bestoven werkvlak uit tot wafeldunne schijven. van ong. 12 borstel het bloem eraf. Verhit de olie in een frituur of grote pan, tot 180 gr. Doe de schijven 1 voor 1 in de hete olie, en bak ze 15 sec. of zolang tot ze opgeblazen krokant en goudbruin zijn. Keer ze om en laat ze nog eens 5 sec. bakken.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Bestuif ze flink met poedersuiker als ze zijn afgekoeld.

Notities

Je kan ze ong. 2 weken bewaren