Balkenbrei 1 |
|
750 gram spek 40 gram zout 30 gram rommelkruid 500 gram boekweitmeel 3 liter water. |
|
BereidingNeem een pan van 4 tot 5 litert. Vullen met 3 liter water. Daarin de spekblokjes en het zout en het geheel 2 tot 3 uur laten trekken. Met de schuimspaan de spekjes in een schaal scheppen en met rommelkruid onder elkaar werken. Daarna het geheel weer terug doen in de pan.Het geheel moet goed aan de kook komen waarna men de boekweit beetje voor beetje onder goed roeren met een stevige pollepel door elkaar doet. Als alle boekweit op is moet er een stevige brei zijn ontstaan waarin de lepel rechtop in blijft staan.Tegen het einde van het roeren moet de brei gaan puffen! Tenslotte de brei direct in een, met bloem ingepoederde platte schaal of braadslee doen en daarna laten afkoelen. Een dag later plakjes van 0,5 cm dik afsnijden en met margarine in een hete pan bakken en vervolgens op bruin brood serveren. |
Home > Recepten