Home > Recepten

Focaccia

voor: 1 brood van circa 600 gr

Ingredienten

15 gr verse gist

3 dl lauw water

6 el olijfolie

550 gr bakkersbloem

2 tl zout

2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt

1 el grof zeezout
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Remko

Bereiding

Bereiding:

Roer de gist met de helft van het water tot een papje

Klop er het resterende water en 4 el olie door

Zeef de bloem met het zout in een kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg hebt

Kneed 10 minuten tot het glad is

Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume

Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door

Rol het deeg uit en druk het in een ingevette braadslee van 25 X 35 cm

Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume

Druk vlak voor het einde van de rijstijd met uw vingertoppen relief in het brood

Verwarm de oven voor op 220 graden

Bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout

Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven

Bak het brood in 20 minuten goudbruin

De focaccia bij voorkeur warm serveren